2021-2022-es férfi NBI terem bajnokság

2021-2022-es férfi NBI terem bajnokság

Beszámoló

2022. 07. 06 17:00 /Kanyó Krisztián/

Egy év kihagyást követően újra összeállt a csapat. Vártuk a szezont, mindenki szeretett volna bizonyítani, játszani. Ennek megfelelően edzéseink nagy létszámban és jó hangulatban teltek.

A magyar bajnokságra négy hazai klub összesen öt csapata nevezett:

 • Soroksári HC (címvédő) kettő csapattal (második csapatuk Grassalkovich SHC néven)
 • Építők HC
 • SZLG DSE
 • Piros-Fehér HC

A bajnokság alapszakasza két fordulós rendszerben került megrendezésre. Minden játéknap két-két mérkőzést játszottak a csapatok. Az alapszakasz végén a négy legjobb bejutott a hagyományosan február eleji négyes döntőbe (Final Four), ahol két elődöntőt követően az itt elért eredmények alapján a bronzéremért, vagy a bajnoki címért játszottak a csapatok. A mérkőzések helyszíne a Soroksári Sportcsarnok volt.

Az első fordulóban a legutóbbi bajnokság első két helyezettjével kerültünk össze. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű napunk. Első mérkőzésünket az Építők csapatával játszottuk. Az első gólt ellenfelünk viszonylag korán megszerezte (7. percben). Hiába irányítottuk a játékot, ellenfelünk jó kontrajátékai mindig veszélyesek voltak. Folyamatos helyzetek ellenére a következő gólig egészen a 15. percig kellett várni, viszont innentől felváltva a csapatok folyamatosan szerezték a gólokat. Kétszer is egyenlítettünk, viszont így is 3-2-es hátrányba vártuk a második félidőt. A játék képe hasonlóan alakult az első félidejihez, viszont gólokat most csak ellenfelünknek sikerült szerezni. 5-2-es állásnál a végén még sikerült szépítenünk, így 5-3-as eredménnyel zártuk az első mérkőzésünket. A játékunk meggyőző volt, viszont a rövid pad és állóképesség hiánya miatt sokat kivett belőlünk a mérkőzés. Így vártuk a második meccset, ahol 14 percig tudtuk tartani az ellenfél támadásait. A 2. percben még nekünk sikerült vezetést szerezni, viszont a 14. percben már 3-1-es hátrányba voltunk. Ez a mérkőzés végére 11-2-re nőtt.

A második játéknapon a hat pont begyűjtése volt a cél. Ennek mérten állt oda a csapat. Első mérkőzést a második szezonját játszó PHC csapatával játszottuk. Magabiztos játékkal 9-1-es győzelemmel zártuk a mérközést. Több fiatal játékosunk is fontos szerepet kapott a mérkőzésen. A második mérkőzés ennél jóval izgalmasabbra sikeredet. Felváltva vezetett a két csapat (1-0, 1-2, 2-2, 2-3, 4-3). A végjátékban csapatunk extra teljesítményt mutatott, ennek köszönhetően sikerült megfordítani az eredményt. A győztes gólra egészen a 38. percig kellett várni. Ennek a győzelemnek köszönhetően nagyot léptünk előre a rájátszás felé.

A harmadik fordulóban ismét a címvédővel, majd az Építők csapatával találkoztunk. Csapatunk egész szezon során küzdött a sérülésekkel, így emiatt sem lehettünk bizakodóak a játéknap előtt. Kevés cserével érkeztünk meg a mérkőzésekre. Egyik csapat ellen sem sikerült komolyabb ellenállást tanusítanunk, könnyen gyűjtötték be ellenünk a 3 pontot érő győzelmet.

Az utolsó alapszakasz forduló első meccsét a soroksári csapat ellen játszottuk. A mérkőzés tétje az alapszakasz 3. helye volt. Ennek mérten állt a csapatunk a mérkőzéshez. Hamar sikerült vezetést szereznünk, sőt a 23. percben már 6-1-re vezettünk. Ekkor már úgy látszott, hogy ez egy sima győzelem lesz. Ellenfelünk nem így gondolta, és a 31. percben 7-5-re feljöttek. Innen vált izgalmassá és feszültté a mérkőzés. A bírók lapokkal nem befolyásolták a mérközés kimenetelét. Egy rövid gólszünet után ismét megintdult a gólzápor. A csapatok felváltva szerezték a gólokat. Szerencsére a 2-3 gólos különbséget folyamatosan tudtuk tartani. Ennek is köszönhető, hogy végül sikerült megnyernünk a mérkőzést 9-7-re. A második mérkőzés kevesebb izgalmat hozott, a kötelező 3 pontot sikerült megszereznünk.

Elérkezett február első hétvégéje, ezzel a bajnokság rájátszása is. Célunk a döntőbe jutás volt. Ehhez az Építők csapatát kellett legyőznünk. Csapatuk erre a hétvégére nagyon összeállt, nem volt könnyű dolgunk. Látszott rajtuk, hogy most nem szeretnének abba a hibába esni, hogy már a döntőre koncentrálnak, és közben elbukják ellenünk az elődöntőt. Egészen a 30. percig 1-1 volt. Tudtuk, hogy az idő nekünk dolgozik. Viszont ekkor egy rövid kihagyásnak köszönhetően két gólt is szerzett ellenfelünk két perc alatt. Innentől kénytelenek voltunk lépni, és nagyobb hangsúlyt fektetni a támadójátékra. Sajnos részünkről a gólok elmaradtak, ellenben a 38., 39. és 40. percben is kaptunk egyet-egyet. Meccs zárásaként egy időntúli kornerből sikerült elérni egy szépítő találatot. A meccs vége miatt csapatunk csalódott volt, viszont össze kellett szednünk magunkat, főleg fejben. Enélkül esélyünk sincs a következő meccsen a rutinos soroksári csapat ellen. A bronzmérkőzés hasonló forgatókönnyvel zajlott, mint a legutóbbi összecsapásunk. 23. percben 4-0-ra vezettünk, megint megnyugodtunk. Ellenfelünk ismét összeszedte magát, 29. percben feljöttek 4-2-re. Innen ismét közdelmes végjáték következett, viszont újabb gólt most egyik csapatnak sem sikerült elérnie.

Bár csapatunk elsődleges célja a Final Four döntőjébe jutás volt, nem lehetünk elégedetlenek az elért eredményekkel. Sajnos csapatunk folyamatos kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdött, egyetlen mérkőzésen sem sikerült teljes létszámban megjelennünk. Az elvártat hoztuk, extra teljesítményt most nem sikerült elérni. Továbbá célunk volt fiatal játékosaink beépítése a csapatba. Ez sikerült, sok szerephez és tapasztalathoz jutottak a szezon során. Jövőre még hasznosabb tagjai lesznek csapatunknak.

Csapatsiker mellett egyéni címet is sikerült szereznünk. A bajnokság gólkirálya Botka Levente lett. Ezúton is gratulálunk neki, és reméljük, hogy jövőre is tartogatott párat.

Köszönettel tartozunk a felkészülésben résztvevő minden segítőnknek, edzőknek, játékosoknak, és szurkolóinknak. Fantasztikus bajnokságot tudhatunk magunk mögött. Ha továbbra is ezen az úton haladunk, nem kisebb célt is elérhetünk, mint a magyar bajnoki cím.

Hajrá László! Hajrá zöld-fehér!

Mérkőzéseink és eredményeink:

 1. forduló (2021. 12. 19)
  • Építők HC - SZLG DSE5-3
  • SZLG DSE - Soroksári HC2-11
 2. forduló (2022. 01. 05)
  • SZLG DSE – Piros-Fehér HC9-1
  • Grassalkovich SHC - SZLG DSE3-4
 3. forduló (2022. 01. 12)
  • Soroksári HC – SZLG DSE10-2
  • SZLG DSE – Építők HC2-11
 4. forduló (2022. 01. 19)
  • SZLG DSE - Grassalkovich SHC9-7
  • Piros-Fehér HC - SZLG DSE4-9
 5. Final Four (2020. 02. 02)
  • SZLG DSE – Építők HC2-6
  • SZLG DSE – Grassalkovich SHC4-2

Legeredményesebb játékosaink:

 1. Botka Levente(24 gól)
 2. Balogh András(5 gól)
 3. Szűcs Ádám(5 gól)
 4. Szendrei Áron(4 gól)
 5. Szabó György(3 gól)
 6. Balogh Tamás(2 gól)
 7. Kanyó Krisztián(2 gól)
 8. Papucsek Péter(1 gól)

2019-2020-as férfi NBI terem bajnokság

2019-2020-as férfi NBI terem bajnokság

Beszámoló

2020. 02. 08 17:00 /Szűcs Ádám/

Mint minden évben, úgy idén is nagy reményekkel vágtunk neki a terembajnokságnak. A tavalyi, csalódást keltő negyedik hely után idén mindenképp a dobogón szerettünk volna végezni, ennek megfelelően kemény és intenzív készülést tudhatunk magunk mögött. A felkészülés szerves részei voltak az erőnléti és labdás/technikai edzések, valamint november hónapban egy felkészülési torna Ausztriában.

A magyar bajnokságra négy hazai klub összesen hat csapata nevezett:

 • Soroksári HC (címvédő) kettő csapattal
 • Építők HC kettő csapattal
 • SZLG DSE
 • Piros-Fehér HC (újoncként a felnőtt mezőnyben)

A bajnokság alapszakasza két fordulós rendszerben került megrendezésre. Minden játéknap két-két mérkőzést játszottak a csapatok. Az alapszakasz végén a négy legjobb bejutott a hagyományosan február eleji négyes döntőbe (Final Four), ahol két elődöntőt követően az itt elért eredmények alapján a bronzéremért, vagy a bajnoki címért játszottak a csapatok. A mérkőzések helyszíne a Soroksári Sportcsarnok volt.

Az első fordulóban egy magabiztos győzelemmel kezdtünk az újonc Piros-Fehér HC ellen. A második találkozót a nagy rivális Építők HC első csapata ellen játszottuk. Jó iramú, izgalmas mérkőzést játszottunk a kék-fehérekkel, ám a jobb helyzet kihasználásuknak köszönhetően ők nyerték a találkozót.

A második játéknapon a két “kettes” csapat ellen léptünk pályára. Először egy szoros mérkőzésen vertük a címvédő Soroksári HC második csapatát. A második találkozón sokáig uraltuk a játékot, ám egy drámai utolsó negyedet követően 4-4-es eredmény született, így az 1 pontnak kellett örülnünk.

A harmadik fordulót a címvédő Soroksári HC I. ellen kezdtük. Ellenfelünk esélyesebb volt a találkozón, a papírforma szerint ők zsebelték be a 3 pontot. A délutáni mérkőzésen ismét a Piros-Fehér HC ellen bizonyíthattunk. Ezúttal is magabiztos győzelmet aratva zárhattuk a napot.

A negyedik fordulóban az Építők HC I. ellen kezdtünk. Újabb ki-ki meccset játszottunk, ám ismét a kékek örülhettek. A nap végén a hazaiak második csapatával játszottunk, ezúttal sokkal magabiztosabb játékkal megnyertük a mérkőzést, bebiztosítva elődöntős helyünket a rájátszásba.

Az ötödik, egyben utolsó alapszakaszi játéknapon az Építők HC második csapatával játszottunk. 8-4-es győzelmet arattunk a kék-fehérek felett, így már szinte biztossá vált, hogy a második elődöntőben játszunk majd a legjobb négy között. Az alapszakaszt a címvédő soroksáriak ellen zártuk, mely mérkőzés a pirosak győzelmével zárult. A nap végére kialakultak az elődöntők párosításai. Február első vasárnapján az Építők HC első csapatával játszottunk.

A február eleji tavaszias időjárással elérkezett a várva várt Final Four. A délelőtti programban az Építők HC I. ellen játszottunk a második elődöntőben. A mérkőzés igazi tétje nem volt más, mint a döntőbe jutás, ennek megfelelően motiváltan álltunk ki a pályára. Fordulatos, izgalmas, nagy iramú mérkőzést játszottunk. A harmadik negyed végéig nyílt volt a küzdelem. Az utolsó 10 percben ellenfelünk volt szerencsésebb, pár perc alatt négy gólos előnyre tettek szert. Ezt már sajnos nem tudtuk ledolgozni, 7-3-ről 7-5-re tudtuk visszahozni a mérkőzést.

Az eredmény és az elődöntő elbukása ellenére nem volt okunk szomorkodni, hiszen remek játékunkkal bizonyítottuk, méltó kihívói vagyunk a mindenkori címvédőnek. A nap második mérkőzésén így a 3. helyért játszottunk a másik elődöntőben vesztes Soroksári HC II. ellen. Ők a Soroksári HC I. elleni házi-elődöntőben játszottak délelőtt, egy kevésbé nagy iramú találkozón. Ennek köszönhetően kipihentebben várhatták ellenünk a bronzéremért folyó csatát. Az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is fordulatos és izgalmas találkozót játszottunk. Sokáig úgy állt, 7 méteres büntetőpárbajjal dől majd el a harmadik hely sorsa. Szerencsére az utolsó negyedre kézbe vettük az irányítást, és két gyors gólnak köszönhetően bebiztosítottuk helyünket a dobogó harmadik fokán.

Bár csapatunk elsődleges célja a Final Four döntőjébe jutás volt, nem lehetünk elégedetlenek az elért eredményekkel. Többször is bizonyítottuk, még a legjobbakkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt.

Köszönettel tartozunk a felkészülésben résztvevő minden segítőnknek, edzőknek, játékosoknak, és szurkolóinknak. Fantasztikus bajnokságot tudhatunk magunk mögött. Ha továbbra is ezen az úton haladunk, nem kisebb célt is elérhetünk, mint a magyar bajnoki cím.

Hajrá László! Hajrá zöld-fehér!

Mérkőzéseink és eredményeink:

 1. forduló (2019. 12. 15)
  • SZLG DSE – Piros-Fehér HC12-0
  • Építők HC I. – SZLG DSE4-2
 2. forduló (2020. 01. 05)
  • SZLG DSE – Soroksári HC II.3-2
  • SZLG DSE – Építők HC II.4-4
 3. forduló (2020. 01. 12)
  • Soroksári HC I. – SZLG DSE7-1
  • SZLG DSE – Piros-Fehér HC9-1
 4. forduló (2020. 01. 19)
  • Építők HC I. – SZLG DSE 5-4
  • SZLG DSE – Soroksári HC II.5-2
 5. forduló (2020. 01. 26)
  • SZLG DSE – Építők HC II.8-4
  • SZLG DSE – Soroksári HC I.9-1
 6. Final Four (2020. 02. 02)
  • SZLG DSE – Építők HC I.5-7
  • SZLG DSE – Soroksári HC II.5-3

Legeredményesebb játékosaink:

 1. Botka Levente(20 gól)
 2. Kanyó Krisztián(14 gól)
 3. Szoják Gábor(12 gól)
 4. Szűcs Ádám(5 gól)
 5. Marouf Dániel(4 gól)
 6. Szabó Luis György(2 gól)
 7. Balogh András(1 gól)
 8. Balogh Tamás(1 gól)